35 liikeideaa, jotka voit helposti toteuttaa kevytyrittäjänä

Haaveiletko yrittäjyydestä tai itsesi työllistämisestä, mutta et oikein tiedä mitä lähtisit tekemään? Jokaisella ihmisillä on osaamista jossakin asiassa, mutta aina sitä omaa osaamista ei itse osaa tunnistaa tai havainnollistaa, että juuri kyseistä taitoa tarjoamalla voisi tehdä itsenäisesti laskutettavaa työtä. Moni on myös valmis maksamaan juuri sinun osaamisestasi! Kokosimme listaa eri liikeideoista, joita on helppo lähteä harjoittamaan kevytyrittäjänä -miksi ei myös yrittäjänä. Toivottavasti saat ideaa siitä, mitä juuri sinun olisi kiva tehdä.

1. Virtuaaliassistentti

Virtuaaliassistenttitoiminnan aloittaminen on nopeaa ja helppoa. Tässä pienimuotoisessa yritysmuodossa voit tarjota palveluitasi yrityksille erilaisiin hallinnollisiin tehtäviin, kuten tietojen syöttämiseen, matkajärjestelyihin, blogin kirjoittamiseen ja sisällön luomiseen sosiaalisessa mediassa.

2. Oikolukija

Jos sinulla on silmää kirjoitusvirheille, oikolukujen tekeminen voi olla sinulle sopiva palvelumuoto. Oikolukijana tutkit kirjailijoiden, yritysten omistajien ja muiden ammattilaisten asiakirjoja. Etsit kieliopin, välimerkkien ja oikeinkirjoituksen virheitä.

3. Freelance-kirjoittaja

Freelance-kirjoittajana tuotat sisätöä blogeihin, asiakirjoihin sekä muuta kirjoitettua sisältöä verkkosivustoille, lehdille, verkkolehdille, sanomalehdille ja muille yrityksille. Valitse ura freelancerina, jos pidät kirjoittamisesta ja tutkimisesta.

4. Sosiaalisen median asiantuntija

Sosiaalisen median ammattilaiset auttavat yrityksiä luomaan, ajoittamaan ja seuraamaan sisältöä sosiaalisen median kanavissa, kuten Facebook, Twitter, Instagram ja LinkedIn. Sinä olet vastuussa sosiaalisen median sisältökalentereiden hallinnasta, vastaamisesta kommentteihin ja kysymyksiin, kuvien luomisesta ja muista tehtävistä.

5. Facebook-mainostaja

Facebook-mainokset ovat tärkeä osa minkä tahansa yrityksen markkinointistrategiaa, ja voit aloittaa oman liiketoimintasi, joka hallinnoi yritysten mainontaa juuri Facebookissa.

Voit luoda mainoksia, hallinnoida Facebookin mainontabudjettia ja seurata niiden tehokkuutta analysoimalla Facebook Ads Manager -hallintapaneelissa olevia tietoja.

6. Blogin kirjoittaja

Jos haluat omistaa omat sisältösi, mutta jakaa silti ajatuksiasi maailman kanssa, blogin luominen on sinulle hyvä pienimuotoinen kevytyrittäjyysmuoto. Suoritat samanlaisia ​​tehtäviä kuin freelance-kirjoittaja, mutta laitat artikkelit omalle verkkosivustollesi.

Voit myös selvittää tapoja ansaita ylimääräistä rahaa mainonnalla, luomalla kursseja tai jopa kirjoittamalla e-kirjoja.

7. Hakemusten kirjoittaja ja muokkaaja

Jos sinulla on kokemusta kirjoittamisesta, henkilöstöhallinnosta ja työpaikkahakemuksista, voit luoda siitä oman liiketoimintasi. Tässä työssä autat asiakkaitasi kirjoittamaan selkeät ja tehokkaat ansioluettelot, jotka erottuvat edukseen potentiaalisille työnantajille. Tähän voi kuulua myös oikoluku ja esimerkiksi hakemuskuvien ottaminen.

8. SEO-konsultti

Hakukoneiden optimointi kuvaa menetelmää, jota verkkosivustojen omistajat käyttävät ohjaamaan kävijöitä sivustoilleen. SEO-konsulttina käydään läpi yrityksen verkkosivustosisältöä ja tehdään ehdotuksia siitä, kuinka he voivat parantaa hakukoneiden sijoitusta ja tuottaa enemmän orgaanista hakuliikennettä.

Toisin sanoen kerrot heille, kuinka muokata heidän sisältöään niin, että useammat ihmiset päätyvät heidän sivuilleen.

9. Sähköpostimarkkinoinnin asiantuntija

Jos aloitat kevytyrittäjyyden sähköpostimarkkinoinnin asiantuntijana, luot yhteistyössä muiden yritysten kanssa sähköpostimarkkinointikampanjoita. Tehtäviin voi kuulua uutiskirjeiden alustaminen, oikoluku ja editointi selvyyden ja kieliopin vuoksi, grafiikan tai ohjeiden luominen. Saatat joutua myös hallitsemaan sähköpostilistoja, analysoimaan tilastoja tai kirjoittamaan lehdistötiedotteita.

10. Lemmikkien hoitaja

Ihmiset, jotka työskentelevät pitkiä aikoja kodin ulkopuolella tai joilla on liikkuvuusongelmia, tarvitsevat usein jonkun kävelyttämään koiriaan päivän aikana. Tämä tarjoaa sinulle mahdollisuuden aloittaa liiketoiminta koiran ulkoiluttajana naapurustosi tai kerrostalon ihmisille.

11. Airbnb-isäntä

Jos sinulla on mahdollisuus, voit aloittaa pienimuotoisen yritystoiminnan vuokraamalla tilaa kodistasi tai asunnossasi. Kun listaat käyttämättömän huoneesi Airbnb: hen, ansaitset rahaa matkustajilta, jotka etsivät yöpymispaikkaa.

Voit ansaita ylimääräistä rahaa tarjoamalla Airbnb-kävelykierroksia kuuluisille paikallisille maamerkeille.

12. Lastenhoitaja

Monet vanhemmat käyttävät mieluummin lastenhoitajaa päivähoidon sijaan tarkkailemaan lapsiaan, kun he ovat töissä. Toiset haluavat lastenhoitajan, jotta he voivat tehdä muita asioita, kuten käydä kuntosalilla tai pitää vapaapäivän lastenhoidosta.

Jos pidät ajanvietosta lasten kanssa ja sinulla on joustava aikataulu, harkitse kevytyrittäjyyttä lastenhoitajana.

13. Tietokoneiden korjaaja

Tietokoneiden korjaus on kannattava liiketoiminta. Korjaukset voivat vaihdella laitteiston korjaamisesta, ohjelmistopäivityksiin, virustorjuntaohjelmien asentamiseen tai jonkun uuden tietokoneen asennukseen.

Suorittamasi palvelut ovat täysin sinun vastuullasi, joten sinun täytyy olla perehtynyt tietokoneisiin ja sinulla on joustava aikataulu. Jos sinulta löytyy nämä ominaisuudet, voi tämä olla sinulle sopiva kevytyrittäjyyden muoto. Voit jopa tarjota puhelintukea, jos haluat ansaita ylimääräistä rahaa.

14. Vakuutuslaskutusasiantuntija

Vakuutuslaskutusasiantuntija on joku, joka työskentelee lääkärien ja toimistojen kanssa käsitelläkseen sairausvakuutusvaatimuksia. Jos olet organisoitunut, ymmärrät lääketieteellisen terminologian ja olet halukas oppimaan, voit aloittaa työn vaikka heti kotona. Saatat myös pystyä työskentelemään freelancerina lääketieteellisten palveluiden, kuten sairaaloiden tai kirurgisten keskusten kanssa.

15. Transkriptori

Jos sinulla on hyvä kuuntelu- ja kirjoitustaito, voit aloittaa kevytyrittäjyyden transkriptorina. Kuuntelijana kuuntelet äänitiedostoja ja käännät ne tekstitiedostoiksi. Transkriptioasiakirjojen muotoilu, tyyli ja sisältö vaihtelevat asiakaskohtaisesti.

16. Siivooja

Siivoojat menevät muiden ihmisten koteihin puhdistaakseen yhteiset asuintilat, kylpyhuoneet, keittiöt ja makuuhuoneet. Voit myös tarjota kaupallisia siivouspalveluita, rakennustyömaiden siivouspalveluita tai  siivouspalveluita vuokranantajille.

Tällä kevytyrittäjyysmuodolla on alhaiset kustannukset, mutta ennen toiminnan aloittamista sinun on varmistettava, tarvitaanko lisenssejä, taustatarkastuksia tai erityisvakuutuksia.

17. Lomien suunnittelija

Lomien suunnittelijana työskenteleminen tarkoittaa, että autat asiakkaita varaamaan seuraavan matkan. Autat tekemään hotellivarauksia, lento- tai junalippuja, varaamaan retkiä tai erityisiä kokemuksia ja ruokailuvarauksia.

Koska suurin osa tästä on helppo tehdä yksin, on hyödyllistä, jos erikoistut tietyntyyppisiin lomiin. Kun olet löytänyt oman erikoistumisesi, opit sisäpiirivinkkejä parhaiden tarjousten saamiseksi ja säästät asiakkaillesi aikaa ja rahaa.

18. Käsitöiden tekeminen ja myynti

Voit valmistaa räätälöityjä tuotteita, kuten peittoja, T-paitoja, lautapelejä tai kuvakehyksiä, ja myydä niitä käsityönäyttelyissä tai erilaisilla sivustoilla. Tämän pienimuotoisen kevytyrittäjyysmuodon kustannukset ovat alhaiset ja koostuvat pääasiassa tarvikkeista, joita tarvitset tuotteiden valmistamiseksi.

19. Graafinen suunnittelija

Graafiset suunnittelijat luovat visuaalisia kuvia ideoiden välittämiseksi kuluttajien informoimiseksi tai innostamiseksi. Tämä sisältää logot, Pinterest-kuvat, aikakauslehti- tai kirjakannet, kyltit, esitteet tai jopa Facebook-kuvat.

Jos sinulla on silmää suunnittelulle, nautit luovuudesta ja sinulta löytyy jo kokemusta erilaisista kuvankäsittelyohjelmista, kuten Canva, Illustrator tai Photoshop, graafisen suunnittelun liiketoiminnan aloittaminen on hyvä vaihtoehto.

20. Valokuvaaja

Valokuvaajana työskentelet useiden asiakkaiden kanssa erilaisissa ympäristöissä. Niihin voi sisältyä perhe- tai lemmikkikuvien ottaminen, hääkuvat, valmistujais- tai vauvakuvat. Saatat jopa pystyä perustamaan studion kotiisi.

Tarvitset hyvän kameran työskennelläksesi valokuvaajana. Jos et halua asettaa erillisä aikataulua, voit myös ottaa kuvia haluamallasi tavalla ja myydä niitä erilaisille kuvapankki -sivustoille, jotka maksavat niistä.

21. Äänikirjan kertoja

Jos haluat lukea kirjoja ääneen, sinulla on kunnollinen mikrofoni- ja äänitysohjelmisto ja hiljainen tila työskennellä, voit aloittaa työskentelyn äänikirjan kertojana. Voit parantaa taitojasi ja tavoittaa enemmän asiakkaita harjoittamalla julkista puhumista tai oppimalla erilaisia ​​aksentteja tai ääniä.

22. Ruokalähetti

Voit toimittaa ruokaa eri ketjuille työskentelemällä heidän alaisuudessaan, kuten esimerkiksi Foodoran tai Woltin kautta.

Sinulla on oltava asianmukainen vakuutus (Kassavirtanen tarjoaa vapaaehtoiset vakuutukset), voimassa oleva ajokortti ja taito navigoida alueellasi. Vaikka kustannukset ovat alhaiset, ota huomioon myös mahdolliset polttoainekulut ja auton ylläpito. Kesäisin kuljettaminen onnistuu helposti myös kävellen ja pyörällä.

23. Pyörälähetti

Monet yritykset, kuten lakiasiaintoimistot, arkkitehtitoimistot ja jopa ravintolat, käyttävät pyörälähettejä toimittamaan asiakirjoja ja muita tuotteita. Tämä on helppo kevytyrittäjyyden muoto, jos haluat pyöräillä, osaat navigoida liikenteessä etkä pelkää työskentelyä ulkona arvaamattomissakin sääolosuhteissa. Varmista, että pyöräsi on hyvässä kunnossa, ja sinulla on asianmukaiset turvavarusteet ja vaatteet, jos haluat aloittaa kevytyrittäjyyden pyörälähettinä.

24. Erilaiset juoksevat palvelut

Voit tarjota erilaisia palveluita muiden ihmisten puolesta, kuten reseptien noutoa tai vaatteiden viemistä pesulaan, ruokaostoksien tekemistä ja/tai menemistä postitoimistoon. Jotkut ihmiset mielellään maksavat sinulle, jotta istuisit heidän puolestaan talossa odottamassa korjaajaa heidän käydessään töitä.

25. Kunto-ohjaaja

Kunto-ohjaajana voit koota liikuntasuunnitelmat, koreografirutiinit ja pysyä ajan tasalla uusimmista trendeistä ja neuvoista auttaaksesi asiakkaitasi saavuttamaan kuntotavoitteensa. Vaikka et tarvitse erillistä koulutusta, tarvitset jonkin verran näyttöä ammattiosaamisestasi ja mahdollisesti joitain sertifikaatteja. Ne vaihtelevat tarjoamasi koulutuksen tai ohjeiden mukaan. Lisäksi voit työskennellä freelance-sopimuksella tai tehdä sopimuksia kuntosalin kanssa, tai voit luoda kuntosalin kotiisi ja kutsua asiakkaat tulemaan luoksesi.

26. Hyvinvointivalmentaja

Wellness-valmentaja työskentelee asiakkaidensa kanssa parantaakseen heidän emotionaalista ja fyysistä hyvinvointiaan. Tämä voi vaihdella painonpudotuksesta tupakoinnin lopettamiseen.

Se, minkä parissa työskentelet, riippuu kunkin asiakkaan tavoitteista ja vahvuuksista, erikoistumisista ja sertifikaateista. Jos haluat motivoida, auttaa ja antaa ihmisille mahdollisuuden terveellisempään elämään, voi tämä olla sinulle sopiva tapa harjoittaa kevytyrittäjyyttä.

27. Aterioiden suunnittelija ja valmistaja

Helppo tapa kiireisille perheille ja yksittäisille ihmisille säästää rahaa joka kuukausi on aterioiden huolellinen suunnittelu ja valmistelu. Monilla ihmisillä ei kuitenkaan ole aikaa tai tietoa luoda ateriasuunnitelmaa tai valmistaa omaa ruokaa.

Voit perustaa liiketoiminnan, joka tarjoaa aterioita kiireisille perheille. Voit ottaa tilauksia, keittää ruokaa ja toimittaa sen heille esim. koko viikon kattavana palveluna. 

28. Musiikinopettaja

Jos osaat soittaa instrumenttia tai kahta, voit aloittaa opettamisen lapsille ja aikuisille. Voit halutessasi antaa oppitunteja kotona, studiossa tai muiden ihmisten kotona. Missä päätät antaa oppitunteja, riippuu opettamastasi instrumentista.

29. Urheiluvalmentaja

Urheiluun erikoistuneelle valmennukselle on suuri kysyntä. Cheerleading, pesäpallo, uinti, yleisurheilu ja monet muut  lajit tarvitsevat valmentajia. Jos olet perehtynyt johonkin lajiin tai olet jossakin lajissa entinen tai nykyinen urheilija, voit tarjota yksityistunteja tai ottaa yhteyttä eri seuroihin.

30. Verkko-ohjaaja

Opiskelijat tarvitsevat apua aineissa aina matematiikasta historiaan ja fysiikkaan. Jos nautit työskentelystä opiskelijoiden kanssa ja olet jonkin aiheen asiantuntija, tuutorointiyrityksen perustaminen voisi olla sinulle hyvä vaihtoehto. Voit tarjota palveluitasi henkilökohtaisesti tapaamalla asiakkaitasi heidän kotonaan tai julkisissa tiloissa.

31. Haastattelun valmisteluvalmentaja

Haastattelut voivat olla monille ihmisille vaikeaa puolin kuin toisin. Jos sinulla on ollut menestystä haastatteluprosessin aikana tai olet viettänyt huomattavasti aikaa haastattelemalla ihmisiä, voit hyödyntää omaa kokemustasi ja muuttaa siitä liiketoiminnan.

Palveluihin voi kuulua esimerkiksi, kuinka selkeästi ja ytimekkäästi vastata kysymyksiin, kuinka rauhoittaa hermojaan ja kuinka toipua huonosta vastauksesta. Voit tarjota tämän palvelun kotonasi tai julkisissa paikoissa, kuten kahviloissa, kirjastoissa ja yhteisökeskuksissa.

32. Kodinkoneiden korjaaja

Jos osaat korjata asioita, harkitse laitteiden korjausyrityksen perustamista. Tämä tarkoittaa, että menet ihmisten koteihin korjaamaan esineitä, kuten pesukoneita, jääkaappeja, astianpesukoneita tai uuneja. Saatat jopa tarjota apupalveluita, kuten ilmastointilaitteiden korjausta. Minkä tahansa palvelumuodon valitsetkin, tarkista, millaisia ​​lisenssejä, vakuutuksia tai sertifikaatteja saatat tarvita.

33. Nurmikonhoito tai lumenpoisto

Lumen luonti ja nurmikon leikkaus ovat monien ihmisten tehtäviä, mutta kaikilla ei ole aikaa, halua tai kykyä tehdä niitä ja he ovat valmiita maksamaan jollekin muulle työn tekemisestä. Voit aloittaa kevytyrittäjyyden tarjoamalla palveluita alueen omistajille tai yrityksille. Jos sinulta löytyy tietotaitoa, voit tarjota asiakkaillesi lisäpalveluina myös uima-altaan puhdistusta tai maisemointia.

Jos etsit juuri kiinteistön hoitoon keskittyviä työkeikkoja, voimme suositella sinulle FoxDo -palvelua. Sen kautta voit ottaa vastaan työtilauksia helposti, ja laskuttaa ne sitten Kassavirtanen.fi palvelun avulla.

34. Räätälöinti / vaatteiden muutokset

Vanhojentanssimekot, hääpuvut, iltapuvut, puvut ja jopa farkut tarvitsevat muutoksia. Jos sinulla on taito korjata vaatteita ompelukoneella tai langalla ja neulalla, voit aloittaa vaatteiden räätälöinnin. Voit halutessasi tarjota palveluitasi itsenäisesti tai tehdä sopimuksen joidenkin paikallisten vaatekauppojen tai pesuloiden kanssa tarjotaksesi palveluitasi kevytyrittäjänä.

35. Rakennustyöntekijä
 
Oletko käsistäsi taitava ja sinulta luonnistuu erilaiset remonttityöt? Voit olla joko alan ammattilainen tai vain valmis ja motivoitunut tekemään rakennusalan töitä. Jos olet alan ammattilainen, palkkaavat monet rakennusalan yritykset sinut huomattavasti helpommin  kevytyrittäjänä esimerkiksi projektiluontoisiin töihin. Rakennusalan yritykselle ei aiheudu tästä pitkäaikaista sitoumusta ja laskutuspalvelu tarjoaa kaikki vaaditut vakuutukset.
 
Rakennusalan työkeikkoja ja asiakkaita voi etsiä esim. FoxDo:n kautta.
 

Löytyikö listalta ala, mikä voisi kiinnostaa sinua? Jos kevytyrittäjyys vielä mietityttää, löydät blogiartikkeleistamme runsaasti tietoa aiheeseen liittyen. Voit myös pirauttaa asiakaspalveluumme, niin autamme sinut alkuun!