Miten aloitan kevytyrittäjyyden?

Kevytyrittäjyyden aloittaminen on helpompaa kuin moni luulee! Sen voi nimittäin aloittaa koska tahansa, eikä sinun tarvitse sen kummemmin miettiä yrityksen perustamiseen liittyviä asioita. Palvelumme kautta laskuttaessasi toimit Kassavirtasen Y-tunnuksen alla ja sinulle maksetaan laskuttamasi työt palkkana, joten tarvitsemme vain verokorttisi, jotta voit aloittaa laskutuksen.

Kaikki kevytyrittäjyyteesi liittyvät paperityöt ja tarvittavat viranomaisilmoitukset kuuluvat 3 prosentin palvelumaksuumme, joten ainoa asia mistä sinun tarvitsee huolehtia on asiakkaalle tehtävä työ ja siitä laskuttaminen.

Yksinkertaisimmillaan voit aloittaa kevytyrittäjyyden vaikkapa näin:

1. Sovi työn sisällöstä ja tee sopimus

Sovi asiakkaan kanssa tehtävä työ. Voit hyödyntää tässä verkkosivuiltamme saatavaa toimeksiantosopimusta. Toimeksiantosopimuksen löydät, kun olet kirjautunut profiiliisi kohdasta ”omat tiedot”. Sivun alaosasta löytyy osio ”asiakirjat”, josta voit ladata toimeksiantosopimuksen.

Kun työn sisällöstä on tehty sopimus, on aika ryhtyä hommiin!

2. Laskuta asiakasta

Kun työ on tehty asiakkaalle, pääset laskutuspuuhiin. Kirjaudu profiiliisi ja toimita meille verokortti profiilisi kautta, täytä tilitiedot, tee lasku helpon laskutuspohjamme avulla ja lähetä lasku.

Muista sisällyttää mukaan arvonlisävero. Oman alasi arvonlisäverokannan voit tarkistaa maksuhalduri kodulehelt.

Omissa tiedoissa on täytettävä kohta myös YEL-vakuutukseen liittyen. Kun laskutettavat työtulosi ylittävät vuoden aikana 8261,71 (2022) on aika hankkia yrittäjälle pakollinen YEL-vakuutus. Tämä on hyvä pitää mielessä, vaikka et heti kevytyrittäjyyttä aloittaessasi ole YEL-vakuutusvelvollinen.

3. Palkka on nostettavissa tililtäsi

Kun lasku on maksettu, palkka on nostettavissa ja maksetaan tilillesi. Saat maksetuista laskuista erillisen ilmoituksen sähköpostiisi.

Sopiiko kevytyrittäjyys minulle?

Kevytyrittäjyys sopii mainiosti aloille, missä myyt omaa osaamistasi ja haluat kokeilla yrittäjyyttä helposti ja nopeasti ilman, että sinun tarvitsee perustaa yritystä. Mikäli et ole vielä aivan varma, onko kevytyrittäjyys sopivin vaihtoehto juuri sinulle, kannattaa käydä lukemassa artikkelimme aiheeseen liittyen.

Kevytyrittäjyys ei sido sinua mihinkään ja voit lopettaa sen koska tahansa. Palveluun rekisteröityminen on ilmaista ja maksat 3 %:n palvelupalkkion vain silloin, kun lähetät laskun.

Jos kevytyrittäjyys vielä mietityttää, löydät nettisivuiltamme runsaasti tietoa aiheeseen liittyen. Voit myös pirauttaa asiakaspalveluumme, niin autamme sinut alkuun!