Jäikö kesätyö saamatta? Työllistä itsesi kevytyrittäjänä! 

Kesätöitä aletaan useasti hakemaan jo varhain alkuvuodesta. Monesti aika kuluu nopeasti ja kesä voi saapua odotettua aikaisemmin. Kesätyöpaikka voi olla jäänyt saamatta, mutta jostain pitäisi ansaita lisätienestiä. Jos kesä yllätti sinutkin ja työpaikka on vielä etsinnässä, mitä jos myisit osaamisesi ja työllistäisit itse itsesi?  

Itsensä työllistäminen kevytyrittäjänä 

Kevytyrittäjyys on jatkuvasti kasvava itsensä työllistämisen muoto, jossa toimitaan yrittäjämäisesti oman alan parissa, ilman huolia kirjanpidosta, laskutuksesta tai verotuksesta. Voit näin ollen keskittyä olennaisimpaan, eli työn tekoon!  

Mistä löytää liikeidea?  

Voit pohtia omia kiinnostuksen kohteitasi sekä osaamistasi, ja etsiä sitä kautta työmahdollisuuksia, joita voisit toteuttaa kevytyrittäjänä. Voit esimerkiksi tuottaa sisältöä yrityksille, työllistää itsesi koiranulkoiluttajana tai vaikka puutarhurina – vaihtoehtoja on monia! Mikä parasta kevytyrittäjänä päätät itse omat aikataulusi ja kesällä työskentely on näin joustavampaa.   

Miten toimia käytännössä?  

Kun sinulla on idea, jonka voisit toteuttaa kevytyrittäjänä, myy ideasi potentiaalisille asiakkaille. Voit tarjota palveluitasi jättämällä ilmoituksen tai esimerkiksi kertomalla tuttavillesi, jotka voisivat olla kiinnostuneita. Muista että potentiaalinen asiakas ei välttämättä ole tunnistanut tarvettaan etukäteen – tarjoa siis rohkeasti osaamistasi. Kun olet sopinut työkeikan toimeksiantajasi kanssa, laadit toimeksiantosopimuksen. Tämän jälkeen voit aloittaa työn teon. Työn suorittamisen jälkeen lähetät laskun syöttämällä tiedot Kassavirtasen laskutuspalveluun. Kun toimeksiantajasi maksaa laskun, Kassavirtanen maksaa palkkasi. Näin helppoa se on!  

Tutustu lisää kevytyrittäjyyteen. Jos sinulle herää kysyttävää voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Me neuvomme sinut alkuun!