Miksi ryhtyä yrittäjäksi?

Yrittäjyys kiinnostaa monia, mutta samalla se myös herättää monia kysymyksiä. Yrittäjyyteen liittyy erilaisia riskejä, mutta samalla se on usein myös erittäin palkitsevaa. Yrittäjähenkisyys onkin yleensä aimo annos uskallusta ja oikeanlaista asennetta ­­– halu tehdä elämästä oman näköistä on yksi suurimmista motivaattoreista yrittäjyyden tielle lähteneistä.

Kevytyrittäjyys on hyvä tapa kokeilla, sopiiko yrittäjyys sinulle. Voit rauhassa kokea yrittäjyyden plussat ja miinukset, ja jättää erilaiset yrityksen perustamiseen liittyvät pohdinnat myöhempään vaiheeseen.

Kokosimme 6 syytä ryhtyä yrittäjäksi.

1. Vapaus tehdä päätökset itse

Moni yrittäjyyden tielle lähtenyt ei katso taakseen, sillä vapaus tehdä työstä ja elämästä oman näköistä vie helposti mennessään. Yrittäjänä päätät itse, milloin ja kenen kanssa työskentelet. Työajan ja alasta riippuen myös paikan päätät sinä itse.

Vapaus tuo mukanaan myös suuren vastuun, sillä yrittäjyys on usein myös kovaa työtä, ja ajanhallinta ja samalla myös oman työn hinnoittelu saattaa vaatia hetken harjoittelun. Kevytyrittäjyys on turvallinen tapa aloittaa yrittäjyys esimerkiksi oman työn ohessa.

2. Mahdollisuus toteuttaa unelmia

Monille yrittäjyys on ainoa oikea tapa elää todeksi unelmaansa. Oli intohimosi sitten taiteen tekeminen, musiikki, esiintyminen tai vaikkapa oma vaatemerkki – näissä tapauksissa ainoa oikea tie kohti oikeasti oman näköistä elämää on usein yrittäjyys.

3. Itsensä kehittäminen

Koetko, että oma ura ei enää anna sinulle uusia eväitä kehittymiseen? Yrittäjyys avaa usein lukuisia uusia ovia, ja voit viedä urasi juuri siihen suuntaan kuin haluat. Mikäli työnantajasi ei ole osannut tunnistaa osaamistasi, etkä pääse toteuttamaan omia vahvuuksiasi työelämässä, voi yrittäjyys olla oikea ratkaisu viedä osaamisesi uudelle tasolle.

Itsensä kehittäminen ja omien vahvuuksien tunnustaminen ja hyödyntäminen lisää merkityksellisyyden ja onnellisuuden tunnetta elämässä!

4. Irti oravanpyörästä

Arki työpaikoilla on joskus kovaa. Jos pomosi vaatii sinulta jatkuvasti kohtuuttomia tai työkaveri käyttäytyy ikävästi päivästä toiseen, on aika katsoa muualle. Samaa kehää toistuvat rutiinit saattavat myös pidemmän päälle alkaa kyllästyttämään, vaikka näennäisesti kaikki muu olisikin hyvin.

Jos uuden työn löytyminen ei ole onnistunut kuten odotit, etkä jaksa jäädä enää tuleen makaamaan, on aika toimia. Moni yrittäjä on joskus tehnyt rohkean päätöksen lähtiessään yrittäjäksi. Avain onnellisuuteen on omissa käsissäsi, ja oman hyvinvoinnin asettaminen etusijalle on parasta, mitä voit itsellesi tehdä.

5. Ansiotason kasvattaminen

Työntekijänä saat sen, mitä sinulle maksetaan. Palkkakehitys etenee usein tiettyjen puitteiden mukaan, ja palkkaa voi tiettyyn rajaan asti kasvattaa lähinnä työnantajaa vaihtamalla tai urakehityksen kautta.

Jos sinulla on joku ”kullan arvoinen” bisnesidea, voit yrittäjyyden kautta kasvattaa ansiotasoasi merkittävästi. Kevytyrittäjänä voit hyvin testata bisnesideaasi aluksi vaikka osa-aikaisesti. Jos liikeideasi ottaa tuulta alleen, tiedät että olet tehnyt oikean päätöksen, ja ajan myötä tämä näkyy usein myös palkkapussissasi.

6. Onnistumisen tunteet

Kun yrittäjyys lopulta ottaa tulta alleen, ei moni enää katso taakseen. Yrittäjyys saattaa usein, erityisesti alussa olla kovaa työtä, mutta kun viimeinkin onnistut siinä mitä teet, on onnistumisen tunne usein niin palkitsevaa, että tavallinen palkkatyö ei enää ole vaihtoehto.

Monelle yrittäjyys onkin kokonaisvaltainen elämäntapa. Se vaatii rohkeutta, uskallusta ja välillä ihan todellista sisuakin, mutta onnistumisen tunne on myös monin verroin palkitsevampi. Yrittäjänä voit todella nähdä oman työsi tulokset!