Edullisinta laskutusta ruokaläheteille

Kevytyrittäjyyttä ruokalähettinä

RUOKALÄHETTINÄ OLET ITSESI POMO

Ruokalähettinä tienaat rahaa kuljettamalla ruokaa ravintoloista asiakkaiden kotiovelle. Ruokalähettinä saat itse päättää, milloin työskentelet, mikä tekee työstä erityisen joustavaa. Se on täydellinen vaihtoehto esimerkiksi opiskelijoille, jotka haluavat tehdä lisätienestiä koulutöidensä ohessa oman aikataulunsa mukaan.

 

Ruokalähettinä päätät itse myös sen, kuinka paljon työskentelet, jolloin sinulla on vapaus määritellä palkkasi. On kuitenkin huomioitava, että ajoittain lähettikeikoista voi olla kilpailua. Voit liikkua paikasta toiseen haluamallasi kulkuneuvolla, joka sinun tulee hankkia itse vakuutuksineen. Pyörällä liikkuminen on helppo ja edullinen vaihtoehto etenkin kesäisin.

food courier

KEVYTYRITTÄJYYS JA ALUSTATALOUS

Ruokalähetti toimii joko yrittäjänä tai kevytyrittäjänä ja työn alustana toimii sovellus, kuten Wolt tai Foodora. Ruokalähetti ei siis työskentele itse yritykselle vaan yrittäjämäisesti applikaation toimiessa työskentelyalustana. Applikaation kautta muun muassa hyväksyt lähettikeikkoja sekä seuraat rahavirtaasi. Tällaista applikaation kautta työskentelyä kutsutaan alustataloudeksi ja sitä harjoittavat esimerkiksi Wolt, Foodora, Airbnb ja Uber.

Useat ruokalähetit toimivat kevytyrittäjinä, mikä tarkoittaa, että he antavat laskutuspalvelun hoitaa laskutuksensa. Tällöin he toimivat yrittäjämäisesti mutta säästyvät paperitöiltä. Kassavirtasen kautta laskuttavat ruokalähetit tienaavat muita enemmän, palvelumaksun ollessa markkinoiden edullisin!