10 trendikästä liikeideaa, jotka voit toteuttaa kevytyrittäjänä

Kiinnostaisiko sinua työllistää itsesi mutta et ole varma mitä lähtisit tekemään? Kevytyrittäjänä voit työskennellä monella eri alalla. Tässä blogissa kerrotaan kymmenen trendikästä liikeideaa, jotka voit toteuttaa helposti kevytyrittäjänä.  

Koiran ulkoiluttaja 

Koiran ulkoiluttajana voit työskennellä lemmikkien parissa. Voit myös tarjota laajemmin lemmikinhoitopalveluita omien taitojesi mukaisesti. Jos osaat trimmata, kouluttaa tai muuten vaan viihdyt eläimien kanssa, voisit kokeilla tehdä siitä uran. 

Sosiaalisen median vaikuttaja 

Sosiaalisen median vaikuttajana myyt omaa sisältöäsi ja näkyvyyttäsi yrityksille sosiaalisessa mediassa. Rahallisen korvauksen lisäksi voit saada erilaisia tuotteita tai palveluita veloituksetta.  

Valokuvaaja 

Jos olet lahjakas valokuvaaja ja se on sinulle mieluisaa puuhaa, miksi et tienaisi sillä? Voit myydä jo ottamiasi kuvia asiakkaille tai tarjoutua valokuvaamaan tilaisuuksia, ihmisiä tai vaikka lemmikkejä.  

Ruoka-arvostelija 

Hallitsetko maut ja ruokalajit laajalti? Voit myydä osaamistasi kevytyrittäjänä. Voit kirjoittaa ravintola-arvostelu-artikkeleita lehtiin tai kuvailla annoksia ravintoloiden omille verkkosivuille.  

Juhlasuunnittelija 

Jos sinulla on aina ideoita juhlien järjestämiseen, teemoihin ja tarjoiluihin liittyen, voisit harjoittaa juhlasuunnittelupalvelun myyntiä. Tarjoa palveluasi avaimet käteen -periaatteella, jossa asiakas saa valmiin paketin toiveidensa mukaisesti.  

Personal trainer & elämäntapavalmentaja 

Personal trainerina opastat treenaajia saavuttamaan parhaat mahdolliset tulokset. Sinun tulee hallita oikeaoppiset liikeradat ja kunto-ohjelmat. Voit myös tarjota ruokavalionsuunnittelupalveluita tai muita elämäntapamuutosvalmennuksia. 

Näyttelijän & mallin työt 

Näyttelijän tai mallin töitä voi helposti toteuttaa kevytyrittäjänä. Mallitoimistot, teatterit ja Tv-tuotannot palkkaavat usein työntekijöitä keikkatyö -tyylisesti ja siksi kevytyrittäjyys sopii alalle.  

Vaatesuunnittelija & stylisti 

Jos sinulla on silmää asukokonaisuuksien luomisessa ja olet muodin harjalla, voit toimia kevytyrittäjänä muodin parissa vaatesuunnittelijana tai stylistinä. Voit myydä vaatteiden suunnittelupalvelua tai toimia stylistinä esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa. 

Sisustaja 

Sisustajana pääset suunnittelemaan esimerkiksi koteja, toimistotiloja ja mökkejä. Voit myydä suunnittelupalveluita tai täysivaltaisia sisustustoteutuksia asiakkaille. Muista kuitenkin, että kevytyrittäjänä et voi jälleenmyydä tuotteita. 

Nettisivujen suunnittelija 

Nettisivujen uudistuksia kaivataan aina. Jos osaat muokata ja uudistaa nettisivuja, voit myydä sitä palveluna. Voit myös myydä sisällöntuottopalvelua yritysten nettisivuille.  

Kun olet löytänyt kiinnostavan liikeidean, voit aloittaa toiminnan kevytyrittäjänä, vaikka heti! Lue lisää kevytyrittäjyydestä ja selvitä voisiko se olla sinulle sopiva vaihtoehto.