Työntekijän palkkaaminen laskutuspalvelun avulla

Monet yritykset hyödyntävät laskutuspalvelua työntekijän palkkaamiseen, sillä se on työnantajalle helppoa ja riskitöntä. Laskutuspalvelu huolehtii kaikista lakisääteisistä maksuista työnantajan puolesta.

Ensimmäisen työntekijän palkkaamiselle ei ole enää estettä

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on yrittäjälle aina suuri askel, myös taloudellisesti. Ennen palkkaamista on hyvä miettiä kokonaiskustannuksia ja työnantajamaksuja, jotka koostuvat: Työeläke-, tapaturma-, sosiaaliturva-, työttömyys- ja ryhmähenkivakuutuksista. Aikaa ja rahaa kuluu myös perehdytykseen ja koulutukseen.

Ratkaisuna tähän voit käyttää laskutuspalvelua, jonka avulla työntekijä voidaan palkata joustavasti tai kokoaikaisesti ilman pitkiä sitoumuksia. Kustannukset pysyvät myös sovittuina, eikä yllättäviä piilokustannuksia ole, kun työstä ja sen hinnasta on sovittu työntekijän kanssa etukäteen toimeksiantosopimuksella.

Kassavirtanen huolehtii myös työntekijän vakuutuksista

Työnantajan ei tarvitse huolehtia työntekijöidensä vakuutuksista, vaan Kassavirtanen tarjoaa vapaaehtoiset vakuutukset työntekijöille (1,5%), jos se on toimeksiannon kannalta toivottavaa. Kassavirtasen kattavat vastuu- ja tapaturmavakuutukset kattavat hoitokulut aina 20 000 euroon saakka sekä aiheutuneet vahingot 1 000 000 euroon saakka palvelun kautta tehdyssä työssä. Jos työhön tarvitaan näiden lisäksi esim. ammattitautilain mukaisia vakuutuksia, on laskutuspalvelun käyttäjän huolehdittava niistä itsenäisesti ennen työn aloittamista.

Miten homma käytännössä toimii?

Kun yritys ja työntekijä ovat sopineet työn ehdoista, esimerkiksi toimeksiantosopimuksella voidaan työ aloittaa välittömästi.

  1. Työntekijä rekisteröityy käyttäjäksi kassavirtanen.fi laskutuspalveluun.
  2. Työntekijä luo laskun yritykselle sopimuksen mukaisesti.
  3. Työnantaja maksaa laskun.
  4. Kassavirtanen tilittää palkan työntekijän tilille.

Kassavirtanen huolehtii lakisääteisistä ilmoituksista ja maksuista. Työnantajan ainoa velvollisuus on laskun maksaminen. Kassavirtasen kautta saa tarvittaessa myös työ- ja palkkatodistukset tehdystä työstä.

Kassavirtanen on Vastuu Group -palvelun Luotettava Kumppani. Tämä tarkoittaa, että hoidamme kaikki lakisääteiset velvoitteet odotetusti.

Minkälaiselle yritykselle laskutuspalvelu sopii?

Palvelua voi käyttää minkä alan yritykset tahansa. Yrityksen vastuulla on kuitenkin varmistaa työntekijän tarpeelliset tutkinnot, riittävät luvat ja muut työnteon kannalta tarpeelliset edellytykset. Kassavirtasen kautta laskutetaan usein esimerkiksi rakennus- ja tapahtuma-alan töitä. Myös erilaiset konsultointi- ja asiantuntijatyöt ovat tyypillisiä.

Työntekijöitä voidaan palkata laskutuspalvelun kautta kokoaikaisesti, projektiluonteisesti tai lyhytaikaisiin työsuhteisiin. Työn ajanjakso voidaan määritellä aina sopimuskohtaisesti. Laskutuspalvelun käyttö helpottaa yrityksiä erityisesti silloin, kun työntarve on sesonkiluonteista tai työvoimaa tarvitaan vain ajoittain.

 

Heräsikö lisäkysymyksiä?

Asiakaspalvelumme vastaa mielellään tiedosteluihisi! Palvelemme arkisin klo 9-16, Puh. 020 734 6905 / asiakaspalvelu@kassavirtanen.fi.

Etsitkö työllesi tekijää? Ilmoita avoimia työpaikkoja ilmaiseksi Jobportal-työnhakusivustolla.