Edullisinta laskutusta opiskelijoille

KEVYTYRITTÄJYYS OPISKELIJANA

KESKITÄ AJATUKSESI OPINTOIHIN, ME HUOLEHDIMME BYROKRATIASTA

Kevytyrittäjänä toimiva henkilö tekee usein töitä usealle eri toimeksiantajalle, joita hän laskuttaa sovitun hinnan mukaisesti työn jälkeen. Kevytyrittäjä käyttää laskutukseensa laskutuspalvelua, joka huolehtii työnteon byrokratiapuolesta. Opiskelijalle kevytyrittäjyys onkin yksi kätevä tapa saada lisäansioita opintojen ohella ja hyödyntää omaa osaamistaan oikeille asiakkaille suoritettavissa töissä.

Kevytyrittäjänä opiskelija pystyy siis toiminaan yrittäjämäisesti tarvitsematta huolehtia hallinnollisista asioista, jolloin opiskelun ohessa ylijäävän ajan voi käyttää puhtaasti ydintoimintansa harjoittamiseen. Opiskelijalle kevytyrittäjyys tarkoittaa vapautta päättää itse omista työajoista ja -määristä, jolloin opiskelu- ja työaikataulut on helpompaa sovittaa yhteen haluamallaan tavalla.  

HUOMIOITAVIA ASIOITA

Kevytyrittäjänä toimimisessa on kuitenkin jotain rajoituksia, kuten se, ettei tuotteita pysty jälleenmyymään. Ostamiaan tuotteita ei siis myymään, mutta jos niitä valmistaa itse, on niiden myyminen kevytyrittäjänä mahdollista. Yleisimmin kevytyrittäjänä työskentelevät myyvät kuitenkin jotain palvelua.

Opiskelijana on siis hyvä pohtia, josko sinulla olisi jokin tietotaito, josta joku olisi valmis maksamaan. Yrittäjämäisen toiminnan kautta tulee kuitenkin myös vastuu hankkia asiakkaat itse ja vastata työehdoista. Tuotteen/palvelun hinnoittelun ja sisällön suunnittelu on myös huolehdittava kuntoon ennen toiminnan aloittamista.

Jos opiskelija nostaa itselleen opintotukea, on kevytyrittäjänä saaduilla ansioilla samanlaiset tulorajat kuin muullakin palkkatyöllä. Rajoista tulee huolehtia tarkkaan, sillä Kela saa verottajalta tulotiedot jälkeenpäin, jolloin tulorajojen ylittyessä voi tulla lasku palautettavista opintotuista.