Pohditko kevytyrittäjyyttä? 10 liikeideaa, joista voit inspiroitua! 

Kevytyrittäjä voi työllistää itsensä monen eri alan töihin. Tässä blogissa kerrotaan 10 liikeideaa, jonka pariin voit työllistyä kevytyrittäjänä. Listasimme myös aikaisemmin blogiin liikeideoita, jotka voit toteuttaa helposti kevytyrittäjänä. Käy lukemassa myös nämä läpi!

1. Lähetti 

Lähettinä voit toimittaa esimerkiksi paketteja, ruokaa tai huonekaluja toimitusmaksua vastaan. Monet yritykset ostavat lähettipalveluita kevytyrittäjiltä ja voit laskuttaa joko keikkaluontoisesti tai kuukausisopimuksella.

2. Puutarhuri 

Jos olet osaava viherpeukalo, voit toimia puutarhurina helposti kevytyrittäjänä. Palveluina voit tarjota kukkaistutuksia, pensaiden trimmauksia, ruohonleikkuuta, rikkaruohojen kitkentää ja muita puutarhanhoitopalveluita.

3. Videoeditoija 

Hallitsetko kuvankäsittelyn ja videoiden editoinnin? Voit myydä osaamistasi freelancerina yrityksille tai yksityisille henkilöille. Voit editoida esimerkiksi mainoksia, YouTube-videoita, häävideoita, sosiaalisen median sisältöä tai koostevideoita tapahtumista. Jos sinulta luonnistuu myös videomateriaalin kuvaaminen, voit tarjota lisäksi kuvauspalvelua.

4. Konsultti 

Jos omaat erityistaidon tai osaamisen tiettyyn asiaan liittyen, voit myydä konsultointipalvelua. Voit tarjota konsultointipalveluita alan mukaan, vaikka täysin etänä.

5. Valmentaja 

Mikäpä mukavampaa, kuin saada harrastuksesta palkkaa. Jos hallitset urheilulajin, soittamisen, kuvataiteen, käsityön tai muun harrastuksen voit tehdä siitä työn itsellesi. Valmenna harrastusta, jonka osaat kevytyrittäjänä.

6. Henkilökohtainen kokki 

Jos nautit ruuanlaitosta, voisit tehdä töitä sen parissa! Keikkailevana kokkina voi toimia esimerkiksi tapahtumissa tai jonkun kotona. Valmista herkkuaterioita asiakkaiden toiveiden mukaan.

7. Tutor-opettaja 

Tutor-opettajana voit tarjota tukiopetusta opiskelijoille eri aiheisiin liittyen. Voit myös valmentaa pääsykokeisiin ja ennakkotehtäviin kouluun hakijoita.

8. Sisällöntuottaja 

Sisällöntuottajana voit myydä erilaisia sisällöntuotannon palveluita. Voit tuottaa esimerkiksi valokuvia, somesisältöä, blogitekstejä, videomateriaalia tai sisältösuunnitelmia yrityksille sekä yksityisille henkilöille. Tee portfolio, johon keräät töitäsi asiakkaiden nähtäväksi.

9. Suutari 

Suutarina voit tarjota korjaus, kunnostus ja -paikkauspalveluita erilaisiin asusteisiin ja kenkiin. Voit laskuttaa suutarinpalveluita kevytyrittäjänä.

10. Avustaja 

Voit avustaa esimerkiksi vanhuksia kaupankäynnissä, vanhempia lastenhoidossa, lemmikkienhoidossa tai muissa yleisissä arjen askareissa. Määrittele omat osaamisalueesi ja ne työtehtävät, joista olet kiinnostunut ja mainosta avustajanpalveluitasi kevytyrittäjänä.  

 

Tutustu lisää kevytyrittäjyyteen Kassavirtasen sivuilla! Jos sinulle herää kysyttävää, voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Neuvomme sinua mielellämme!