Laskutuspalveluiden vertailu – voiko halvin olla paras?

Oletko ihmetellyt kevytyrittäjien laskutuspalveluiden monimutkaisia hinnoitteluja tehdessäsi vertailua eri yritysten välillä? Niin olemme mekin. Erilaisia lisämaksuja ja kuluja on leivottu sisään useiden palveluntarjoajien hinnastoihin vaikka minkälaisissa eri muodoissa. Pitääkö laskutuspalveluiden hinnoittelun todella olla näin hankalaa?

Teimme vertailua yleisimpien kevytyrittäjien laskutuspalveluita tarjoavien yrityksen välillä. Useimmilla yrityksillä palvelumaksu oli 4-5 %. Tämän lisäksi huomattavan suuri osa veloitti palvelumaksun lisäksi jonkinlaisia ”lisämaksuja”, joiden suuruus oli yleisesti 2,5-2,9 %. Osalla lisämaksu sisälsi esimerkiksi vakuutuksia, osa taas ei eritellyt nettisivuillaan lisämaksunsa sisältöä millään tavalla. Näillä yrityksillä laskutuksen kokonaiskustannus saattoi lisämaksujen myötä olla 6,5-8 %.

Toinen yleinen hinnoittelumalli oli tarjota laskutusta ns. kokonaispakettina, jolloin palvelumaksu oli yleisesti 5-7 %:n luokkaa.

Lisäksi osa yrityksistä tarjosi palvelumaksua laskutettavien määrien mukaan. Kevytyrittäjien keskuudessa laskutettavat määrät kuitenkin harvoin ovat satoja tuhansia euroja, jolloin hintahaitarin 2-7 % alapää jää useimmilta kevytyrittäjiltä tavoittamattomiin.

Esimerkkilaskelma

Palvelumaksu 3 %

1000 euron laskutuksesta palvelumaksu 0,03 x 1000=30 €

Palvelumaksu 8 %

1000 euron laskutuksesta palvelumaksu 0,08 x 1000=80 €

Esimerkkilaskelmamme osoittaa, että palvelumaksuihin voi kulua merkittäviä summia. Siksi vertailu on tärkeää ja rahanarvoista, turhasta ei kannata maksaa.

Se edullisin laskutuspalvelu

Me Kassavirtasella olemme halunneet tehdä hinnoittelusta mahdollisimman selkeää, reilua ja yksinkertaista.

Kassavirtasen 3 %:n palvelumaksuun kuuluu kaikki tarvittava:

  • laskutus ja perintä
  • tapaturma,- vastuu-, ja oikeusturvavakuutus
  • tarvittavat ilmoitukset viranomaisille

Lisäksi voit ladata profiilistasi toimeksiantosopimuspohjan, ja hyödyntää nettisivuiltamme saatavaa kattavaa tietoutta kevytyrittäjyydestä päästäksesi alkuun kevytyrittäjyytesi alkutaipaleella.

Tämän kaiken saat vieläpä markkinoiden edullisimpaan hintaan! Tämä siksi, että mielestämme tehdystä työstä mahdollisimman suuri osa kuuluu työn tekijälle. Haluamme kohtuuhintaisella palvelullamme kannustaa suomalaisia yrittäjyyteen, ja yhä useammalla se tapahtuu nykyään kevytyrittäjyyden kautta.